Bouwend Nederland
Je gaat het maken

De initiatiefnemers

Vlog over de bouw is een initiatief van meerdere toonaangevende organisaties die actief zijn in de bouw en infra in Zuid-Nederland.

Stichting Zuid Nederlands Aannemers Fonds
Stichting ZNAF maakt zich sterk voor het algemeen belang van de bouwnijverheid en in het bijzonder voor het belang van de in het werkgebied van de stichting gevestigde bouwbedrijven. De stichting ondersteunt o.a. binnen dit kader ontwikkelde educatieve activiteiten door de beschikbaarstelling van geldmiddelen. Meer informatie.

Bouwend Nederland regio Zuid
Bouwend Nederland ondersteunt Vlog Over De Bouw van harte. De vlogcampagne sluit aan bij hun campagne ‘Je gaat het maken’, een initiatief dat erop is gericht zoveel mogelijk jongeren te laten kiezen voor een opleiding in de bouw en infra. Bouwend Nederland is dé ondernemersorganisatie voor de bouw en infra in Nederland. De organisatie verenigt en verbindt 4300 kleine en grote bedrijven. Bouwend Nederland behartigt de belangen van de sector op lokaal, regionaal, landelijk en Europees niveau, en maakt zich hard voor vernieuwing in de bouw en infra. Lees meer.

Opleidingsbedrijven
Bouwmensen, Inframensen, BouwSchool Breda en Civilion zijn opleidingsbedrijven voor en door de bouwsector. Ze werken nauw samen met de bouwbedrijven in hun eigen regio’s en voorzien hen van jonge aanwas. De opleidingsbedrijven werven leerlingen, leiden ze op en plaatsen ze bij hun bouwpartners. Bij Bouwmensen, Inframensen, BouwSchool Breda en Civilion kunnen leerlingen een echt vak leren (op meerdere niveau’s) en geld verdienen tegelijkertijd (BOL / BBL). Ze worden er opgeleid tot bijvoorbeeld (beton)timmerman, straatmaker, metselaar, tegelzetter of leidinggevende. En, ze kunnen doorgroeien als ze willen! Ze kunnen carrière maken in de bouw. De opleidingsbedrijven verzorgen bovendien voor leerlingen en het personeel van hun bouwpartners, bij- en nascholingscursussen. Kortom, mensen die het willen maken in de bouw, kunnen prima bij de initiatiefnemers terecht van Vlog Over De Bouw.