1    Iedere vlogger kan meedoen

Iedere vlogger mag zijn of haar vlog over de bouw indienen bij ons. Je hebt alle creatieve vrijheid, maar natuurlijk moet de vlog wel aan de goede smaak en wetgeving voldoen. We stellen geen eisen aan de duur of het aantal. We willen het thema wel positief benaderen maar je mag gerust kritisch zijn of out-of-the-box denken. Graag zelfs.

2    Win de vette vlogdeal

Heb je een leuk idee? Meld je dan voor 26 februari 2018 aan zodat wij weten van wie we een inzending kunnen verwachten. Wil je wel vloggen, maar weet je nog niet precies wat de bedoeling is, meld je dan ook aan. Dan kunnen we even overleggen.

Alleen als jouw vlog is aangemeld ding jij mee naar de vette vlogdeal. Dat betekent dat jij in de maanden april, mei en juni 2018  een aantal vlogs mag maken. Daarvoor word je goed beloond. Je krijgt minimaal €5.000,- maar het bedrag kan oplopen op basis van jouw gescoorde PR-waarde (maximaal €8.000,-).

De winnaar scoort bovendien extra free publicity voor zichzelf vanwege de aandacht die de initiatiefnemers gaan vragen in de publieke media voor Vlog Over De Bouw én de winnaar.

3    Aanmelden

Als je mee wilt doen, begin je met het aanmeldformulier in te vullen zodat wij weten van wie we een inzending kunnen verwachten. Als je op een bepaalde locatie je vlog wil opnemen of als je veiligheidsschoenen of een helm nodig hebt kun je dat ook vermelden. We helpen je graag bij alles wat je nodig hebt. Bovendien krijg je een vergoeding voor de kosten die je maakt.  Vanaf 1 maart 2018 begint de Challenge: dan gaan we meten wat het bereik van jouw vlog is en hoe jouw vlog gewaardeerd wordt.

4    Vergoeding

Iedere vlogger krijgt voor zijn of haar inzending een standaard onkostenvergoeding van €100,-. Die ontvang je zodra jij jouw vlog over de bouw hebt ingestuurd (hier) en hij voldoet aan de regels. Wil je een hogere onkostenvergoeding omdat je bijvoorbeeld voor de uitvoering meer kosten moet maken, stuur dan je vraag en motivatie naar info@kneh.nl. Vaak valt er wel een mouw aan te passen.

5    Vragen? Hulp nodig?

Heb jij vragen over het project of over de wijze waarop je jouw vlog wilt vormgeven? Heb je hulp nodig bij het zoeken van faciliteiten, gereedschappen of vaklui bijvoorbeeld? Al je vragen kun je sturen naar info@kneh.nl. De mensen achter Vlog Over De Bouw zijn je graag van dienst.

6    Stuur je vlog over de bouw in

We zijn erg benieuwd. Heb je jouw vlog over de bouw klaar, stuur hem dan ik via deze pagina. We kijken of deze voldoet aan de regels van goede smaak en wetgeving. Als dat het geval is maken we de vergoeding naar je over. Eind maart maken we de winnaar bekend.

7    De VlogRaad kiest de winnaar

De VlogRaad bestaat uit mensen van de verschillende opleidingsbedrijven aangevuld met enkele marketingmensen. Zij beoordelen de inzendingen en hun oordeel is bindend. Zij bepalen ook of een vlog voldoet aan de regels van goede smaak en wetgeving.  Wijzen zij een inzending af, dan krijgt de betreffende vlogger geen onkostenvergoeding.

8    De gescoordePR-waarde is bepalend

We gebruiken een onafhankelijke ‘tool’ waarmee we het bereik ofwel de PR-waarde van social media acties kunnen meten. We kunnen zien hoeveel mensen je hebt bereikt, hoeveel (re)tweets er zijn, hoeveel posts etc. Maar de ingenieuze software brengt bijvoorbeeld ook de reacties en het bijbehorende sentiment in kaart. Alle resultaten bij elkaar opgeteld maken samen de PR-waarde. Die is begrijpelijkerwijs erg bepalend bij het kiezen van de winnaar van Vlog Over De Bouw.

9    Onbeperkt gebruiksrecht

Door mee te doen aan Vlog Over De Bouw, door een vlog in te sturen via onze website, sta je de initiatiefnemers toe jouw vlog vrijelijk en naar eigen inzicht te gebruiken in het kader van gerelateerde marketingactiviteiten. Wil je dit niet of ben je het hier niet mee eens, dan dien je dit ruim vòòr het indienen van je vlog kenbaar te maken en ben je automatisch uitgesloten van deelname.