Inspiratie

We willen niemand vervelen met onderzoeksrapporten maar misschien heb je wat aan de volgende lijst?

1.       Wat kan ik maken in de bouw?

Met een opleiding in de bouw kun je innovatieve en tastbare dingen maken: een inspirerende omgeving, een fascinerend gebouw, een complexe brug. In de nabije toekomst worden er spannende dingen gebouwd zoals smart cities en er worden allerlei innovatieve nieuwe materialen gebruikt.

2.       Wat kan ik bereiken in de bouw?
De bouw is een ambitieuze, groeiende sector met veel mogelijkheden en er is nu en in de toekomst veel vraag naar goede vakmensen. Met een opleiding in de bouw heb je een goede kans op een baan of kun je een eigen bedrijf beginnen. Het is leuk om te laten zien waar de leerlingen terecht zijn gekomen en hoe de opleiding in de bouw zorgde voor hun succes.

3.       Wat kun je betekenen voor mensen?
Door het inzetten van de techniek en goede, mooie dingen te maken, kun je op allerlei manieren bijdragen aan het leven van mensen en de maatschappij. Je werkt aan de toekomst, aan duurzaamheid, je werkt aan de veiligheid van ons land. Je helpt mee om de leefbaarheid in een stad te verbeteren. Je bouwt mee aan een hypermodern ziekenhuis of schoolgebouw met de nieuwste techniek of je geeft een oud historisch pand een nieuwe bestemming.

4.       Hoe kun je je creativiteit kwijt in de bouw?
Vakmensen laten het zien, zij creëren dingen. Een metselaar creëert een muur en kan zijn creativiteit kwijt in de keuze van de stenen, in het patroon en in de uitvoering. De vakman zal moeten improviseren omdat geen enkel project hetzelfde is. De timmerman bedenkt en realiseert constructies, meubelen en nog veel meer. Deze vakman moet doorlopend zijn kennis combineren met creativiteit om tot de beste oplossing te komen. Zonder creativiteit is de bouw niet mogelijk.

Er wordt al veel gedaan

Er vloggen niet veel mensen over de bouw maar er zijn al wel allerlei audiovisuele presentaties gemaakt. Bouwend Nederland doet erg zijn best. Bekijk de filmpjes hier maar eens. Misschien brengen ze je op een idee.